Posted on Jätä kommentti

Laadukas sähköpotkulauta, miten valmistetaan ?

Sähköpotkulauta Eego All-road

Laadukas sähköpotkulauta

Kerrotaan ensin mitä eegoilla tarkoitetaan. Eego Oy on suomalainen yritys ja valmistamme erilaisia sähköakuilla toimivia ajoneuvoja ja laitteita, jotka tunnistaa EEGO -logosta. Valmistamme mm. Sähköpotkulautoja ja sähköperämoottoreita, näiden lisäksi aloitamme tulevaisuudessa valmistamaan myös liikuteltavia aurinkopaneelijärjestelmiä ja erilaisia akkuratkaisuja. Eego:n tavoitteena on luoda laadukas sähköpotkulauta, ja seuraavassa kappaleessa kuinka siihen päästään.

Valmistus prosessi on samankaltainen kaikissa tuotteissa, mutta käydään tässä osiossa läpi pääpiirteittään Eego All-road sähköpotkulaudan valmistuksen eri vaiheet.

 

  1. Ensimmäisenä pitää tietää millainen tämä Eego All-road on? Eli tarvitaan 3D mallinnus laitteesta mittasuhteineen ja osaluetteloineen, eli siis koko laite digitaalisena kaikkine osineen ja komponenttien kanssa.
  2. Kun edellä mainitut on hallussa, täytyy löytää paikka missä nämä voidaan fyysisesti valmistaa. Eli tarvitaan ”raakarautaa” ja laitteet millä käsitellä sitä. Eego valmistaa sähköpotkulaudat Kiinassa yhteistyökumppanin tehtaassa, missä on käytössä modernit laserleikkaus välineet ja muut prosessissa tarvittavat työkalut.
  3. Kun kaksi edellistä on selvillä, päästään itseasiaan, eli valitsemaan se ”rauta” mistä laitteen osat valmistetaan. Vaihtoehtoja on loputtomasti alumiinistä eri teräksiin. Eego käyttää sähköpotkulaudoissa High tensile strength steel, joka on osoittautunut vuosien varrella hyväksi ja kestäväksi. Seuraava vaihe on helppo, valittu metallilevy menee laserleikkurin läpi, mikä leikkaa osat automaattisesti valmiiseen muotoon.
  4. Tämän jälkeen akkukotelo ja perä hitsataan muotoonsa, jonka jälkeen osat siirtyy maalattavaksi. Lähtökohtaisesti valmistamme osat mustiksi, mutta voimme tehdä laitteen myös brändiisi sopivalla värillä.
  5. Seuraavaksi komponentit, eli näillä tarkoitetaan kaikkia sähköosia, jarruja, ketjuja, rattaita, renkaita. Siis kaikki muu, mitä ei voida raakaraudasta valmistaa. Nyt kun kyseessä oli Eego All-road malli, niin siihen tilataan laadukas 1800W 48V kesmagneettimoottori runkoon sopivalla kiinnityksellä, moottorin ohjausyksikkö halutuilla ominaisuuksilla, ja muut osat halutusta rengastyypistä välityksiin. Näille kaikille osille löytyy useita valmistajia erilaisilla ominaisuuksilla, mutta eegoihin on valittu vain laadukkaita osia, jotka kestää Suomen olosuhteet talvellakin.
  6. Kun edellä mainitut on tehty, pakataan osat Eegon laatikoihin ja lähetetään tänne meille Suomeen. Tämä prosessi kestää 10-16 viikkoa, josta 6-8 viikkoa on laivarahtiin menevää aikaa.
  7. Kun laitteet vihdoin saapuu meille Suomeen, tehdään niiden loppu kokoonpano, eli käytännössä kiinnitetään kaikki osat ja katsotaan, että kaikki toimii moitteettomasti. Tilattu Eego on siis täysin käyttökunnossa kun se toimitetaan ja siinä on säädetty jarrut, ketjut ja renkaat valmiiksi, jotta laite rullaa hyvin ja sillä päästään luvattu toimintasäde

Lopputuloksena on laadukas sähköpotkulauta Suomen vaativiin olosuhteisiin. Kaikilla Eego tuotteilla on 12kk takuu (ei koske kulutus osia). Koska tunnemme laitteet alusta loppuun ja saatavilla on kaikki varaosat, on laitteen ylläpitäminen helppoa ja se palvelee useita vuosia.

Tervetuloa tutustumaan Eego -laitteisiin.

Lisää artikkeleita…

Eego:n youtubessa sähköpotkulaudat tositoimissa.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.